‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’.
 

Dat is zeker ook van toepassing in de alarmeringswereld. Iedere dag opnieuw leveren inbraak- en brandmeldsystemen vele nodeloze alarmen op, oplopend tot wel 99%! Daarbij komt dat slechts 1% van de bestaande camera’s in verbinding staat met de primaire schakels van de opvolgingsketen (gebruikers, meldkamers, manbewakers, politie,…).
Het opvolgen van deze alarmen kost bijzonder veel tijd en brengt veel onnodige kosten met zich mee voor zowel de eindgebruiker als voor de overheidsinstanties (politie, brandweer, ambulance).

 

Video analytics


Aperium voorziet in het eenvoudig en veilig distribueren van camerabeelden (gekoppeld aan een alarmsensor), waardoor het proces van alarmopvolging vele malen effectiever wordt. In het geval van een alarm, worden de juiste camerabeelden onmiddellijk doorgestuurd naar een particuliere alarmcentrale (PAC). De PAC kan zo onmiddellijk op afstand de juistheid van een alarm verifiëren en dit direct doorzetten naar politie of brandweer (Live View).

De distributie van de beelden (live beelden en beelden van voor en na het alarm) vindt plaats via de beveiligde Aperium verbindingen over bestaande internetconnecties, waarbij rekening wordt gehouden met de beschikbare bandbreedte. Aperium is voorbereid op de grote diversiteit aan camerasystemen in de markt en werkt nagenoeg merkonafhankelijk (Axis, Hikvision, Dahua, Panasonic, Mobotix, Vivotec, Uniview, ……).

Aperium is eenvoudig toe te voegen aan bestaande inbraak/brandinstallaties voor alarmverificatie en vormt daarmee een absolute meerwaarde voor de klant. In combinatie met (slimme) detectiemogelijkheden in de buitenschil van een pand, faciliteert Aperium bovendien in 24/7 Smart Video Surveillance waarbij in geval van alarm, de meldkamer aan de hand van de beelden kan reageren nog voordat een eventuele inbreker in het pand is.

Dankzij een aantal unieke eigenschappen van Aperium kan de Smart Video Surveillance oplossing worden uitgebreid naar Mobiele video toepassingen, zoals tijdelijke objectbewaking, evenementbeveiliging  en toezicht op (afgelegen) bouw- en infralocaties.
Video Verificatie
Smart Surveillance
Mobile Video