Hoe werkt het 

Aperium Secure Online bestaat uit het krachtige Aperium Platform en de CrossConnect, een intelligente router box met ingebouwde firewall, die de (IoT) apparaten aan het Aperium platform koppelt. 
 
De CrossConnect wordt op klantlocatie in een bestaand klantnetwerk met internettoegang geplaatst en maakt en onderhoudt automatisch een veilige (VPN) verbinding met de gesloten Aperium-omgeving. Port-forwarding en afhankelijkheden van provider/ICT afdelingen behoren hiermee tot het verleden.
 
Hoe werkt het

Door de (IoT) apparaten op de CrossConnect aan te sluiten worden zij direct onderdeel van het gesloten Aperium VPN netwerk. De ingebouwde firewall zorgt ervoor dat het Aperium netwerk volledig is gescheiden van het openbare internet of klantnetwerk waarin de apparaten zich bevinden.
 
Het Aperium platform draait in bekende Nederlandse datacentra. Vanuit het platform met beheerportaal worden toegangsrechten bepaald van de online gebruikers, gekoppeld aan een beveiligingscertificaat. Zo ontstaat een versleutelde verbinding tussen de gebruiker en de betreffende apparaten op de locaties (end-to-end encryptie). Voor de versleuteling wordt gebruik gemaakt van bewezen encryptie standaard TLS. Aperium gebruikers kunnen vervolgens, alsof zij op locatie zijn, beveiligd werken op afstand met hun eigen hardware (laptop, mobiel, iMac..) en software tools (apps).